Interview Met Twee SEO Specialisten

Omdat Google en andere zoekmachines hun steeds evoluerende zoekalgoritmen achter slot en grendel houden, lijkt het krijgen van grip op effectieve SEO-strategieën een beetje op het proberen vast te houden aan een school vissen met je blote handen. Dat is waar SEO-specialisten zoals Nicki Hicks en Angie Weeks binnenkomen. Elk van deze meisjes maakt het hun zaak om op de hoogte te blijven van veranderingen in de branche, zodat ze kunnen beoordelen hoe ze SEO het beste kunnen toepassen voor hun klanten.

Nicki Hicks is de zoekmachine-marketeer bij flyte new media, een webdesign- en internetmarketingbedrijf in Portland, Maine. Angie Weeks is de oprichter van Cal Coast Web Design, een bedrijf voor zoekmachineoptimalisatie. (Meer informatie over deze meiden en hun bedrijven is te vinden aan het einde van dit bericht.)

Om te weten hoe ze het beste kunnen profiteren van SEO, is het belangrijk voor bedrijven om de uitdagingen te begrijpen die eraan verbonden zijn. Dus vroeg ik Nicki en Angie naar hun moeilijkste SEO-hindernissen. Let op; de lastige dingen zijn niet altijd afkomstig waar je denkt dat ze doen.

De industrie verandert snel en vaak. Nicki legt uit dat “Google en de andere zoekmachines altijd met grotere en betere bots op de proppen komen, dus het is belangrijk voor mij om op de hoogte te blijven van de nieuwste en beste. Zo ook wanneer het nieuwste” glimmende object “is uitgevonden, zoals Twitter, Facebook, YouTube of bloggen. Eerst experimenteren is de sleutel, zodat we onze klanten kunnen helpen met onze ervaring. Industrieleiders en hun blogs zijn geweldig om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, evenals conferenties. “

SEO is een autodidactisch proces. Omdat de branche blijft veranderen, is er geen geformaliseerde opleiding of klasse, wat betekent dat je echt op moet letten en nieuwe ontwikkelingen moet volgen. Zoals Nicki opmerkt, is dit een zegen omdat theoretisch iedereen het kan doen. Maar als u een bedrijf moet runnen, wie heeft er dan tijd voor? Dat is waarom ik mijn geld persoonlijk bij een SEO-specialist werk. Laat ze eerst onderzoeken en experimenteren en me dan begeleiden zodat ik met mijn klanten kan blijven werken.

Klantparticipatie. Is dit een verrassing, beste lezer? Denk er eens over na: u wilt de beste SEO-specialist die u kunt vinden. Maar help je hen om je te helpen? Angie deelde dit met mij: “Ons team heeft proactieve, full-service, gegarandeerde organische rangorde actieplannen. Onze klanten weten dat ze informatie moeten verstrekken, maar soms zijn ze zo overweldigd door de dagelijkse kernactiviteiten dat ze moeite hebben om te leveren informatie tijdig. In die gevallen kan de campagne lijden. Anderzijds zien bedrijven die betrokken blijven bij hun campagnes veel succes. “

Ja, het is moeilijk om te jongleren met alles wat voor uw bedrijf moet worden gedaan. Maar als u slechts een beetje tijd investeert in het verstrekken van uw SEO-specialist met de informatie die ze nodig hebben, bent u degene die er het meest van profiteert.

Klantenbudget. Dit is lastig vanwege de economie. Maar Angie maakt een goed punt: “Bedrijven beginnen zich pas te realiseren dat het tijd is om een ​​aanzienlijk deel van het printbudget en het Yellow Page-budget opnieuw toe te wijzen aan SEO- en SMO-campagnes.

Veel bedrijfseigenaren geven online campagnes nog steeds het budget ‘restjes’, en dan zijn ze teleurgesteld dat hun kleine investering niet zo goed van start is gegaan. ” Neem dus de tijd om uw budget te analyseren en te kijken wat u SEO kunt geven. Als meer mensen surfen dan hun post openen, moet u waarschijnlijk de online golf aanpakken.

Dus begrip van SEO begint soms met onze eigen relatie ermee. Als u SEO-succes wilt, moet u een klein beetje meedoen. Door de kleine hoeveelheid tijd die u erin steekt, kan uw ijverige, goed geïnformeerde SEO-specialist al hun onderzoek en ervaring goed gebruiken voor uw bedrijf.

Maar dit is nog maar het begin. Hoe zit het met SEO en uw exemplaar? Is er een gelukkig medium tussen het behagen van uw lezers en het behagen van de zoekmachines? Met de hulp van Nicki en Angie zal mijn volgende blog dit probleem oplossen. Blijf kijken!